Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

619 Postów
Wyjadacz
marzenie a nie wiesz kiedy dokladnie to jest bo chetnie sie wybiore i sie poznamy heh
a nawet nie mowcie o cycach moje rosna i rosna i sa mega ciezke i ciagle sie z nich leje heh
no marzenie ja tez dostalam ten list i te ulotki katastrofa moj to tam tlumaczyl mi troszke ale nie wszystko heh
aa no i witam nowa mamusie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Jula :)
(MamaNel)
Początkujący
marzenie, to chyba przychodzi pozniej to zaproszenie chyba kolo 30 tygodnia, mam nadzieje, ze do nas przyjdzie, chociaz sie przeprowadzamy niedlugo :/

slyszalam tez ze polozna robi taki wypad do szpitala razem z tlumaczem, a poza tym jak bylismy ostatnio na wizycie, to powiedziala ze tworrzy grupy-polska, litewska, lotewska i brazylijska i do kazdej wezmie tlumacza i zrobi kilka lekcji szkoly rodzenia
;0 fajnie bedzie wesolo' juz nas zapisala

a co do pracy, to niestety musze teraz tyle pracowac, ale to "tylko" do konca sierpnia, tam nikt nie wie ze jestem w ciazy, 23 tydzien ale mam maly brzuch i da sie ukryc, pewnie jakby wiedzieli to w ogole by mnie nie wzieli, jest ciezko i praca ciagle na stojaco, ale jutro tylko ok 5h i jedziemy a plaze ale sie ciesze jak male dziecko, maz dzis byl mowil ze bardzo ciepla woda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Właśnie nie wiem kiedy dokładnie bo ta babka w mailu tylko mi napisała że nastepny kurs bedzie na jesień ale myśle że bedzie o tym pisało na mojej norwegii tak jak ostatnio;0 no fajnie że cos takiego jest i na pewno sie tam poznamy a kiedy Ty Aguss masz termin na badanie połówkowe bo myślałam że juz miałaś bo date porodu masz wczesniej niz ja bo na listopad tak???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Jula :)
(MamaNel)
Początkujący
a ja tak z innej beczki-co myslicie o przesuwaniu terminu z usg? wg ost @ jestem w 23 tyg z usg 21 to duza roznica najpierw mialam termin na 28.11 teraz przesuneli na 8.12 a koniec czasu od 19.12 to jakies chore nie chce tyle chodzic w ciazy poza tym jak nie beda robic mi usg to skad moga wiedziec czy dziecko nagle duzo nie urosnie :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
MamaNel a to tez bedziesz rodzić w szpitalu w Akershus Lorenskog???? To w niedziele tez pracujesz???? mnie pytała moja szefowa czy bede chciała pracować tez w niedziele ale jak sie dowiedziałam że jestem w ciązy to sie nie zgodziłam bo wtedy bym miała zero wolnego a tak to chociaz w niedziele odpoczne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
To rzeczywiście dziwne te obliczenia maja mi sie wydaje ze najbardziej wiarygodne powinno byc z usg ale róznie to jest i my mamy musimy sie tylko stresowac bo przygotowujemy sie na jedna date a nie na 10 zmian terminu ja mam nadzieje ze urodze w tym roku bo mam termin z miesiączki na 23 grudnia a okaze sie w piatek jaka mi date przepowiedza ale sie tez wkurze jak mi sie przesunie na styczeń
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
477 Postów
Kalba Kalba
(Królowa_Korba)
Wyjadacz
a mi sie wydaje na odwrot-te z ostatniej miesiaczki sa bardziej wiarygodne. Potem kazde dziecko rosnie w innym tempie. Jak jakas dzidzia jest malutka to nie znaczy ze urodzi sie duzo pozniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
W tych ulotkach nie ma nic napisane,ze mozna przyjsc i zobaczyc. Dostalam takie same To zaproszenie to po 30 tygodniu. Ale najlepszym wyjsciem jest ten kurs. Dlatego,ze prowadza go polskie polozne i bedzie tez duzo innych dziewczyn. Mozna sobie pogadac i zapytac o wszystko. Jak bylam na tym kursie w czerwcu,to mowily polozne,ze bedzie tez taki na jesien. Pewnie dostaniecie zawiadomienie do domu lub faktycznie bedzie wiadomosc na MN. Wtedy wszystko pokazuja i objasniaja wszystkie procedury. Dla Was idealne bo nie znacie za bardzo jezyka. MamaNel,jesli mialas reguralne miesiaczki to termin z ostatniej powinien byc brany pod uwage. Jesli nie,to faktycznie moga nastapic rozbieznosci, bo nie wiadomo dokladnie kiedy mialas owulacje. Ty to powinnas wiedziec najlepiej. Ja juz o tym pisalam,ze mi tez polozna namieszala z terminem na polowkowym. Tez mi przesunela o ponad tydzien. Ale wiem z czego to sie wzielo. Wystarczy,ze zle pomierzyla dziecko i komputer wyliczyl inna date. U Ciebie to przesuniecie wlasnie wzielo sie z tego,ze z pomiarow wyszlo,ze dziecko jest mniejsze. Ale to wcale nie znaczy,ze mlodsze. Po prostu dzieci rosna sobie swoim tempem i data moze sie zmieniac za kazdym razem. Tak mi wytlumaczyla pani ginekolog. Wystrczy maly blad przeprowadzajacego badanie i wychodza rozne cuda.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Kalba mam wielka nadzieje że z miesiaczki bedzie bardziej prawdopodobna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
Z usg owszem ale do 12 tygodnia,bo do tego czasu dzieci rosna mniej wiecej tak samo. Potem to sie moze zgadzac z ostatnia miesiaczka albo i nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok